انواع مختلفی از سرخوردگی مهره وجود دارد که شایعترین آنها عبارت است از:
حالتهایی از سرخوردگی مهره که از شیوع کمتری برخوردار است، عبارت است از:
درحقیقت سرخوردگی مهره کمر شایعترین علت کمردرد در جوانان و نوجوانان میباشد. بروز علائم سرخوردگی مهره غالباً در زمان جهش رشدی در دوره نوجوانی شروع میشود. البته سرخوردگی مهره کمر تخریبی اغلب در سنین بالاتر از 40 سالگی اتفاق میافتد.
بسیاری از افرادی که دچار سرخوردگی مهره هستند، هیچ گونه علائمی ندارند و حتی خودشان نمیدانند که به این عارضه مبتلا هستند. وقتی که علائم این عارضه بروز میکند، درد پایین کمر شایعترین آن است. این درد معمولاً به پایین کمر و باسن کشیده میشود و ممکن است حسی شبیه به گرفتگی عضلات ایجاد کند.
همچنین سرخوردگی مهره میتواند باعث اسپاسم عضلانی در عضلات همسترینگ در ناحیه کمر و رانها شود. گرفتگی عضلات همسترینگ ران میتواند باعث شود که یک فرد با گامهای کوتاه و لنگان و زانوی کمی خمیده راه برود. اگر مهره سرخورده بر روی یکی از عصبهای نزدیک خود فشار وارد کند، درد ناشی از آن میتواند به ران و حتی خود پاها کشیده شود. همچنین ممکن است پاها سوزن سوزنی یا بیحس شود.
عکسبرداری اشعه ایکس از پایین کمر میتواند خارج شدن یک مهره از جایگاه خود را نشان دهد. همچنین ممکن است برای بررسی دقیقتر استخوانها و اعصاب درگیر در این عارضه لازم باشد که از اسکنهای سی تی و یا ام آر آی (که تصویر دقیقتر و حاوی جزئیات بیشتری را تولید میکند) استفاده شود.
برخی از بیماران برای بهبود کیفیت زندگی در شرایطی که درد ناشی از این عارضه شدید باشد، نیاز دارند که از داروهای مسکن استفاده کنند. داروهای مسکن میتوانند به صورت موقتی، درد ناشی از سرخوردگی مهره را تسکین دهند، اما برای برطرف کردن علائم این عارضه در دراز مدت اثری ندارند.
وقتی که بیمار از علائم سرخوردگی مهره رنج میبرد، اولین گام در مدیریت این عارضه، استراحت کافی در رختخواب است تا درد ناشی از این عارضه تسکین پیدا کند و بافتهایی که دچار التهاب شدهاند به طور طبیعی بهبود یابند.
در مرحله بعد، درمان فیزیکی میتواند فوایدی در کمک به تقویت عضلات پایین کمر و کاهش خطر بروز مجدد علائم این عارضه داشته باشد. تمرینهای فیزیکی وجود دارد که میتوان آنها را برای بهبود انعطافپذیری و تقویت عضلات درگیر در این عارضه انجام داد. یک فیزیوتراپیست میتواند با توجه به وضعیت شما تمرینهای مناسب را برایتان توصیه کند و بر پیشرفت فیزیکی روند درمان نظارت کند.
در طول مدت درمان، بیمار باید از شرکت کردن در ورزشهایی که خطر برخورد در آنها وجود دارد و یا سایر فعالیتهایی که ممکن است باعث فشار بر ستون مهرهها شود، خودداری کند. اگر شغل بیمار به گونهای است که نیاز به کار فیزیکی سنگین دارد، باید برای مدتی از کار مرخصی بگیرد.