محدودیت حرکتی مفاصل از جمله زانو از مشکلات شایع ارتوپدیک به شمار می رود . فیزیوتراپی مهمترین مداخله درمانی برای رفع محدودیت های حرکتی مفاصل به شمار می رود . محدودیت حرکتی زانو غالبا ناشی از بی حرکتی طولانی مفصل (ضمن درمان غیر جراحی یا ثانویه به درمان جراحی) است . در بیشتر موارد سفت شدن بافت نرم اطراف مفصل و کوتاهی عضلات مهمترین علت محدودیت حرکتی زانو می باشد. گاهی در شکستگی های داخل مفصلی یا ثانویه به جراحی زانو بلوک استخوانی موجب محدودیت حرکتی مفصل می شود .(در این شرایط ممکن است موفقیت درمان فیزیوتراپی چشمگیر نباشد) . برای رفع محدودیت حرکتی زانو علاوه بر استفاده از مدالیته های گرمائی و الکتروتراپی از درمانهای دستی و تمرین درمانی استفاده می شود . درمانهای دستی و تمرین درمانی مهمترین بخش از درمان محدودیت های حرکتی به شمار می رود . در صورت استفاده از تکنیک های درمان دستی و تمرین درمانی مناسب بیمار می تواند بدون تحمل درد و ناراحتی ناشی از استرچ بافت های اطراف مفصل دامنه حرکتی خود را بازیابد. اساسا نباید درمان فیزیوتراپی با ناراحتی و درد غیر قابل تحمل بیمار همراه باشد!
در کلینیک فیزیوتراپی کیمیا با انتخاب موثرترین شیوه های درمان دستی و تمرین درمانی ، بیمار بدون تحمل درد و ناراحتی می تواند دامنه حرکتی مفصل خود را باز یابد . برای حصول نتیجه درمان مناسب ، مشارکت جدی بیمار در پروسه درمان و انجام تمرینات و مانورهای درمانی ضروری است. برنامه درمان شامل تمرینات منزل نیز می باشد . واقعیت امر است که نتیجه درمان در محدودیت های حرکتی مفاصل همانند سایر درمانهای فیزیوتراپی با مشارکت و همکاری بیمار ارتباط مستقیم دارد.
انجام تکنیک های موبیلیزاسیون و مانیپولاسیون مفصل مبتلا می تواند کمک قابل توجهی به فرایند درمان بیمار نماید. آموزش تکنیک های Self Mobilization و تمرینات مخصوص حفظ و افزایش دامنه حرکتی ROM Exercises به بیمار در کاهش زمان درمان ، کاهش درد بیمار و کسب نتیجه درمانی مطلوب تر بسیار مهم است.