فیزیوتراپی -تمرین درمانی

اصلاح حرکت در مسیر زندگی سبز

فیزیوتراپی -تمرین درمانی

اصلاح حرکت در مسیر زندگی سبز

سمفیزیس پوبیس (Pubic symphysis)

صفحه سیمفیزیس پوبیس  که در سایت ویکی پدیا (Wikipedia) ایجاد کردم:

سیمفیزیس پوبیس (به انگلیسی: Pubic symphysis) یک مفصل غضروفی است که از اتصال دو استخوان هیپ (بی نام) در جلو از قسمت سطح داخلی تنه پوبیس (عانه)‌های چپ و راست ایجاد می‌گردد. در ساختمان این مفصل علاوه بر غضروف هیالن (شفاف)، یک دیسک یا بالشتکی از غضروف لیفی (فیبری) وجود دارد. سیمفیزیس پوبیس در حالت طبیعی حرکت چندانی ندارد، ولی در خانم‌ها در زمان‌های بارداری به علت شلی لیگامانی ناشی از تغییرات هورمونی، حرکات آن افزایش می‌یابد.

تصاویر زیر:




فهرست مندرجات[نهفتن]
* ۱ کالبد شناسی (آناتومی)
* ۲ سیمفیزیس پوبیس در زمان بارداری
* ۳ مشکلات و آسیب‌های سیمفیزیس پوبیس
* ۴ پانویس
* ۵ جستارهای وابسته
* ۶ منابع
کالبد شناسی (آناتومی)
به سطح داخلی تنه پوبیس که در تشکیل سیمفیزیس پوبیس شرکت می‌کند،
سطح سیمفیزیال [۱] می‌گویند که یک سطح مفصلی بیضی شکل است. سطوح مفصلی پوبیس از غضروف هیالن تشکیل شده و ازطریق یک دیسک یا صفحه‌ای از غضروف لیفی [۲] به هم متصل می‌گردند. سیمفیزیس پوبیس یک مفصل غضروفی ثانویه محسوب می‌شود، چون برخلاف نوع اولیه (که فقط غضروف هیالن دارد)، دارای غضروف‌های فیبری و هیالن است.
دو مفصل خاجی خاصره‌ای (ساکروایلیاک) و سیمفیزیس پوبیس، مفاصل لگن را تشکیل می‌دهند. به علت ارتباط مفاصل لگنی با یکدیگر، هرگونه اختلال در یکی از آنها، ممکن است عملکرد دیگری را دچار مشکل کند. با ایجاد اختلال در ساختمان سیمفیزیس پوبیس، احتمال حساسیت و درد این ناحیه وجود دارد.
 سیمفیزیس پوبیس در زمان بارداری
در دوران حاملگی، شلی رباط‌ها ایجاد می‌شود که علت آن تغییرات هورمونی است. شل شدن رباط‌ها منجربه تحرک بیشتر از حد طبیعی مفاصل می‌گردد، به خصوص در مفاصلی که در تحمل وزن نقش دارند. میزان حرکات مفاصل خاجی خاصره‌ای (ساکروایلیاک) و سیمفیزیس پوبیس که در حالت طبیعی تحرک کمی دارند، در زمان‌های بارداری افزایش می‌یابد، که این مسئله می‌تواند باعث بروز کمردرد و حساسیت سیمفیزیس پوبیس و نواحی اطراف آن گردد. معمولا به علت رابطه مفاصل لگنی با یکدیگر، گرفتاری و جابجایی‌های مفاصل ساکروایلیاک با ناراحتی سیمفیزیس پوبیس همراه می‌شود. [۳] درصورت وجود اختلال قبلی در عملکرد این مفاصل، مشکلات فرد تشدید می‌گردد. چرخش‌های مفاصل ساکروایلیاک و جداشدگی سیمفیزیس پوبیس می‌تواند به هنگام زایمان رخ دهد و همچنین برخی از ماهیچه‌های کف لگن را متاثر سازد.
 مشکلات و آسیب‌های سیمفیزیس پوبیس
برخی از عواملی که باعث اختلال در عملکرد سیمفیزیس پوبیس یا درد این ناحیه می‌گردند عبارتنداز:
* گسیختگی سیمفیزیس پوبیس
* استئیت پوبیس (Osteitis pubis) که عبارت است از
التهاب (بدون عفونت) در ناحیه سیمفیزیس پوبیس که منجربه حساسیت و درد این قسمت و کشاله ران می‌گردد. عواملی همانند جراحی دستگاه ادراری و فعالیت های ورزشی خاصی چون فوتبال و تنیس ممکن است باعث این مشکل شوند. در استئیت پوبیس به تدریج دانسیته استخوان در مفصل افزایش می‌یابد (استئواسکلروز).
* آرتروز (DJD) سیمفیزیس پوبیس. آرتروز (استئوآرتریت) یک عامل تدریجی تخریب غضروف مفصلی است.
* مشکلات متابولیک که باعث رسوب کلسیم در سیمفیزیس پوبیس می‌شوند.
* بیماری روماتیسمی همانند اسپوندیلیت آنکیلوزان
*حاملگی و زایمان

نظرات 1 + ارسال نظر
علی شنبه 20 دی 1393 ساعت 12:52 ب.ظ

سلام با تشکر از مطالب خوب و عالی شما بسیا قابل استفاده است

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد